VISCRI

Viscri este un sat mic, unul dintre numeroasele sate săsești ale Transilvaniei, cu nu mai mult de 500 de locuitori, dintre care doar vreo 27 sunt sași.

Este special datorită marii sale Biserici Fortificate care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Când sașii au venit aici, la sfârșitul secolului al XII-lea, au găsit o mică capelă, care a suferit transformări în timp. Actuala biserică din Viscri este o capelă romanică mărită la începutul secolului al XVI-lea pentru a forma o biserică cu un singur naos, cu etaj fortificat. Principala atracție a bisericii este cristelnița cizelată în piatra unei coloane romane datând din secolul al XII-lea.

Ce să faci?

Admiră priveliștea fermecătoare asupra satului și a împrejurimilor sale din vârful turnului bisericii și vizitează muzeul săsesc care face parte din cetate.

Fă o plimbare pe străzile satului, admiră casele săsești frumos pictate în stil baroc. De asemenea, poți cumpăra articole tradiționale din această zonă, cum ar fi ciorapi din in și dulcețuri gustoase de fructe de pădure.

Vizitează Atelierul de Pâslă și află mai multe despre etapele și metodele procesului, de la lâna simplă de oaie până la papucii sau pălăria de pâslă. Vei avea nevoie de o rezervare pentru atelier cu minim 10 zile înainte.

Poți închiria o bicicletă de la una dintre pensiunile din sat și poți porni într-o aventură pe dealuri. Pista de biciclete traversează nouă sate și cea mai mare parte a traseului trece prin pădure.

There is no selected car class in current office. Please choose another Class!