PASUL PALMA ȘI TIROLIANA PALMA

Palma de Bucovina (Pasul Ciumârna) – este o trecătoare situată la 1100 m altitudine pe DN17A, unul dintre cele mai frumoase drumuri din Bucovina, în special pentru motocicliști. Drumul începe cu o urcare spectaculoasă din satul Sadova , după câteva serpentine în urcare oferind o priveliște superbă asupra împrejurimilor. Pasul Palma traversează Obcina Mare legând Valea Moldoviței de Podișul Sucevei.

Acesta este un monument și poartă cu sine o legendă ce merită a fi cunoscută de toți cei care au trecut prin zonă sau își propun să vină în vizită.

Povestea începe în anul 1960 când 2 echipe au început construcția drumului ce leagă localitățile Sadova și Sucevița, și care traversează Obcina Feredeului și Obcina Mare. Cele 2 echipe au început construirea drumului de la capetele acestuia. O echipă a pornit din Sadova, iar cealaltă din Sucevița. După 8 ani de zile de muncă asiduă, aceștia s-au întâlnit în Obcina Mare, în cel mai înalt punct din trecătoare, unde au bătut palma, iar acolo a fost construit monumentul Palma. Monumentul este un simbol al muncii și perseverenței de care drumarii au dat dovadă.

palma

Ce să faci?

Bucură-te de o priveliște spectaculoasă, văzută la aproximativ 100 km/h, cu Tiroliana Pasul Palma. Este cea mai lungă tiroliană din România, având o lungime de 1,1 kilometri şi o diferenţă de nivel de 100 de metri.

Tot aici poți descoperi pădurile Palma pe ATV-uri, să faci o plimbare cu trăsura sau să te aventurezi călărind caii centrului de echitație.

tiroliana palma
tiroliana palma
There is no selected car class in current office. Please choose another Class!