GASTRONOMIE LOCALĂ

PAPANAȘI

Papanașii sunt gogoși tradiționale românești pe care trebuie să le încerci dacă vizitezi România. Au o istorie ce datează din secolul al XIX-lea. Se crede că preparatul își are originea în regiunea Transilvania, iar în timp a devenit un desert popular în toată țara. În mod tradițional, papanașii se fac amestecând împreună branză de vaci,...

BULZ

Bulzul este un preparat tradițional românesc creat cu mămăliguță gătită care se modelează în biluțe ce se umplu cu brânză. Apoi, acestea pot fi prăjite pe grătar, în tigaie sau coapte până când devin crocante. Cea mai frecventă umplutură este combinația de brânză moale de oaie, brânza de burduf, și unt. Bucăți de șuncă sunt...

BALMOȘ

Balmoș este o mâncare tradițională ciobănească, un veritabil tribut adus celebrei mămăligi care te va uimi de la prima gustare. Este moale și mătăsoasă ca o cremă dar grea și bogată în gust și conține tone de brânză. Smântâna se fierbe cu unt și puțină sare, apoi se adaugă mălaiul până când este fiartă corespunzător,...

There is no selected car class in current office. Please choose another Class!