COMPLEXUL GEOLOGIC RACOȘ

Pentru a vedea complexul geologic trebuie să treci mai întâi prin satul Racoș. Istoria sa datează de la sfârșitul secolului al XIV-lea, iar cea mai veche mărturie a trecutului său sunt ruinele castelului medieval Sukosd-Bethlen. Complexul Geologic Racoș este format din Vulcanul Stins, Lacul de Smarald și Coloanele de Bazalt. Este încă o destinație secretă pentru mulți turiști, dar odată ce ajungi acolo te va surprinde.

CASTELUL SUKOSD-BETHLEN
CASTELUL SUKOSD-BETHLEN

Ce să vezi?

Vulcanul Stins de la Racoș este una dintre cele mai impresionante atracții turistice din România, deși este puțin cunoscut. Cariera de cenuşă nu mai este folosită, dar peisajul este uluitor. 

VULCANUL STINS
VULCANUL STINS

Lacul de Smarald se găsește în cariera de bazalt. Există un drum care coboară până la marginea lacului de unde se pot admira culorile apei de aproape. Apa este de o superbaă culoare turcoaz și este încadrată perfect de masivii de bazalt.

LACUL DE SMARALD
LACUL DE SMARALD

Coloanele de bazalt, formate din lava care s-a răcit lent după o erupție vulcanică, au o înălțime de 10-15 m și  sunt aliniate una lângă alta pe o parte a dealului. 

COLOANELE DE BAZALT
COLOANELE DE BAZALT

O atracție unică bazată pe natura din Transilvania, peisajul vulcanic de la Racoș oferă o imagine aproape ireală.

There is no selected car class in current office. Please choose another Class!