CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI

cetatea suceava

Cetatea Sucevei (Cetatea de Scaun a Sucevei) este o fortificație din secolul al XIV-lea situată în orașul Suceava

Cetatea a fost construită la sfârșitul anilor 1300 de către domnitorul moldovean Peter Mușat. Prințul Mușat a construit cetatea pentru a-i servidrept reședință și pentru a proteja noua capitală de amenințarea reprezentată de Imperiul Otoman.

De-a lungul istoriei sale, cetatea a suferit numeroase reparații și multe modificări care au consolidat-o împotriva vulnerabilităților.

Pe parcursul celor aproape 200 de ani de când a fost ridicată, cetatea a reprezentat reședința unora dintre cei mai puternici și influenți voievozi ai Moldovei. Printre cei mai cunoscuți conducători care au locuit în cetate se numără Ștefan cel Mare, Alexandru cel Bun, Petru Rareș și Vasile Lupu. Cetatea a fost martoră unora dintre cele mai sângeroase bătălii din Moldova. Invadatorii, de la otomani până la trădători din regiune au încercat să străpungă apărarea acesteia și să captureze conducătorii.

Ce să vezi?

Cetatea Sucevei este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din Bucovina.

Aceasta deține un muzeu în mărime naturală care poartă vizitatorii prin diferite etape interactive ale istoriei regiunii. Cetatea, muzeul și obiectele găsite în interior sunt unice în lume.

Cetatea Suceava găzduiește și festivaluri anuale și concerte.

cetatea suceava
cetatea suceava
cetatea suceava
There is no selected car class in current office. Please choose another Class!