CASTELUL BRAN

Experimentează istoria, mitul, intriga și magia unuia dintre cele mai emblematice locuri din Transilvania vizitând Castelul Bran. Poziționat sus, pe o stâncă înaltă și înconjurat de o aură de mister și folclor, castelul își datorează faima  turnurilor sale maiestuoase, precum și misterului generat în jurul contelui Dracula al lui Bram Stoker .

Cetatea Bran a fost atestată pentru prima dată printr-o ordonanță emisă la 19 noiembrie 1377. Castelul Bran se mândrește cu o priveliște dominantă asupra fermecătorului oraș Bran.

Ce să vezi?

Camerele Regelui și Reginei

La Castelul Bran există 57 de camere, iar camerele care au fost odată ocupate de Regele Ferdinand și de Regina Maria încă mai conțin unele dintre bunurile lor. Camerele regelui Ferdinand sunt deosebit de bine întreținute și poți vedea mobilierul său vechi, armura și, de asemenea, o colecție de pumnale.

Camera de tortură

Se spune că aici a fost închis și torturat regele Vlad al III-lea. Poți descoperi câteva dintre instrumentele de tortură și în timpul vizitei tale. Un punct culminant al acestora este scaunul de tortură acoperit cu țepușe pe toată suprafața sa. Există și alte unelte, cum ar fi Fecioara de Fier, Scaunul de Interogare, Leagănul lui Iuda și multe altele.

Istoria spaimelor

România are multe povești mitologice despre spirite, creaturi și alte ființe care ies noaptea pentru a chinui oamenii care locuiesc în și în jurul Branului. Expoziția Istoria Spaimelor de la Castelul Bran pune în lumină unele dintre aceste creaturi mitologice. Aici, poți afla mai multe despre Grim Reaper, Strigoi, Vârcolac, Iele și multe alte astfel de creaturi.

Inima Reginei Maria

Regina Maria considera Castelul Bran ca fiind casa ei. A iubit atât de mult castelul și oamenii din jur încât și-a dorit să fie îngropată în grădinile castelului după moartea sa. Ea și-a dorit, de asemenea, ca inima ei să fie extrasă din trup și plasată într-o biserică de pe malul Mării Negre. Astăzi, inima Reginei Maria se odihnește într-o capelă construită pe o stâncă aproape de Castelul Bran.

Scara îngustă

Există o scară îngustă sculptată în piatră în interiorul Castelului Bran care a funcționat cândva ca un pasaj secret în caz de urgență. Leagă primul etaj de al treilea și este construit în așa fel încât să poată trece o singură persoană. Un șemineu fals a ascuns intrarea în acest tunel care l-a lăsat nedescoperit pentru generații, până când regina Maria a decis să renoveze castelul în 1920.

Fântâna Dorinţelor

Castelul Bran are o fântână antică în curtea sa care astăzi funcționează doar ca element decorativ. Această fântână avea și o cameră secretă chiar deasupra nivelului apei, care servea drept ascunzătoare în timpul invaziilor.

Când regina Maria a renovat castelul, ea a extins această cameră secretă pe orizontală pentru a trece pe sub castel și a atașat un lift la tunel pentru a putea să coboare fără scări.

Tunelul Timpului

O fântână tradițională a fost săpată în piatră în timp ce se ridica fortificația Castelului Bran. Apoi, în 1930, Regina Maria a României a cumpărat proprietatea, iar ea și arhitectul Karel Liman au decis să transforme puțul fântânii într-un lift electric. Drept urmare, galeria orizontală a fost săpată pentru a o lega de Parcul Regal de la poalele castelului. Cele două galerii au fost uitate la scurt timp după plecarea familiei regale în 1948 și au fost acoperite de întuneric și liniște.

O echipă multidisciplinară a creat o parte a stâncii care a rezistat vremurilor, observând evenimente istorice la răscrucea culturilor și națiunilor, 70 de ani mai târziu. Astăzi, Tunelul Timpului prosperă și se dezvoltă ca urmare a ingeniozității umane și inventivității în domeniul tehnologiei. 

There is no selected car class in current office. Please choose another Class!