BÂLEA LAC

Bâlea Lac este încă o atracție impresionantă în România, cu un peisaj grozav. 

Legenda

Există o legendă care explică modul în care a fost inventat numele lacului. Personajul principal din această poveste este un tânăr muncitor pe nume Bâlea. A ascultat cererea mamei sale de a-și găsi o soție, dar a insistat mai degrabă că sufletul său pereche îl va găsi după soartă.

Într-o zi fatidică, își păștea oile lângă o pădure și deodată un urs l-a atacat. Bâlea a fost suficient de curajos să se descurce singur și, în cele din urmă, l-a învins pe urs. Vestea despre vitejia lui s-a răspândit prin sat ca un fulger și când regele a auzit de curajul lui, l-a înrolat repede ca unul dintre paznicii săi.

În timpul șederii sale la palat, fiica cea mare a regelui a dezvoltat sentimente pentru Bâlea. Ea a reușit să fure inima ciobanului și el i-a răspuns. În ziua nunții lor, a lovit o furtună destul de puternică. În încercarea lor de a căuta adăpost de furtuna, cuplul a căzut în lacul înghețat, de unde și numele de Bâlea.

Ce să faci?

 

Lacul Bâlea este un loc grozav pentru drumeții, alpinism pe gheață, ciclism sau chiar schi.

Dacă îți place drumețiile, Lacul Bâlea este locația ideală. Cu vârfuri falnice care depășesc 2000 m, drumeția în Munții Făgăraș te va lăsa cu amintiri care vor dura toată viața. Multe trasee de drumeții te duc în vârful munților și în valea sa uluitoare.

Urmând traseele marcate, poți ajunge la cel mai înalt vârf, Moldoveanu, la 2.544 metri într-o drumeție de nouă ore sau al doilea cel mai înalt, Negoiu, la 2.535 metri într-o drumeție de cinci ore.

Un alt drum te va duce de la Lacul Bâlea la Cascada Bâlea, un traseu de 10 kilometri presărat cu peisaje uimitoare. Indiferent ce alegi, asigură-te că ai echipamentul adecvat.

De asemenea, situat chiar lângă lac este primul hotel de gheață din Europa de Est.

Bâlea Lac oferă o priveliște cu adevărat impresionantă în Munții Carpați și cu siguranță o destinație care merită vizitată pentru toți iubitorii de natură, atât iarna, cât și vara.

There is no selected car class in current office. Please choose another Class!